en kväll. ett liv.

jag bara undrar. föreställ dig situationen. du är ute och pysslar i stallet . kvällsfodrar en massa hästar. och när du i stort sett är klar. ser du att din lilla pojke. helt plötsligt. är rosa i halva ansiktet. ja. vacker ljusrosa. liksom. hur ofta händer det dig?
och sen. att under fem minuter. hinner hälften av maten du gett honom, försvinna. och då menar jag. dom stora hästarna hade inte hunnit äta upp en tredjedel av sin mat ännu, han hade omöjligt hunnit äta upp det så fort. hur ofta händer det ?
jag börjar tro att jag är tokig.
eller så är det viktor.
eller en tomte.
jag och olle kvällsfodrade ikväll. och simon. puss.

föresten. larslarslarslars !! AAAAAH!! jag är så arg. besviken. jag har haft honom som favorit . men idag, nej. riktigt arg. ut med honom, ututut!! skit., sådär gör man inte. någon annan förtjänade dendär platsen bättre = kock alexander.
det är patetiskt !


barndomsminnen del1

hela min barndom. och så lång tillbaka jag kan minnas. har min bror, simon, alltid varit min stora idol och bästa vän. [ja nu räknar vi inte dom senaste 6 åren]. jag lyssnade alltid på honom . ville alltid vara som honom.
han var the one för mig. kunde man ha en bättre vän?
det finns mycket saker jag har gjort med honom. men jag kom och tänka på en gång, när vi var. ja jag vet faktiskt inte hur gamla, runt 5 kanske ? och vi hade fått en varsin kanin. jag gissar att det var två tjejer, men i mina ögon var min en pojke. han var brun. jag var antagligen livrädd för honom. simons kanin var självklart vit som snö. och en flicka.
och detdär med att döpa djur. vad tror ni en sex år gamal pojke döper sin vita kanin till?  nej. inte snövit. den fick heta blomma.
jag ville självklart vara lik min bror. och tyckte att han kommit på det  bästa namnet i hela världen. jag ville att min kanin också skulle heta blomma. men det gick ju inte.
och jag förstår inte än idag. varför alla (ja utom simon såklart) skrattade åt mig när jag berättade vad min söta lilla kanin hette? för visst är det väl ett vackert namn? Svamp. ja. så hette dom. svamp och blomma. i mina öron låter det som helt normala kaninnamn. jag är uppvuxen med dom. tycker inte ni det låter fint ?

tysken somnade i soffan

mitt tangentbord har gett upp. precis som simons. nästan iaf. dom hade visst en viss livslängd. oh.
så det blir svårare att blogga ett tag.
och ana, jag håller med, du håller å att uppnå en av sveriges sämsta bloggar xD du är värre än mig ;)
tihih.

njut av denhär låten så länge. njut av snön. känn julkänslan. fast just nu har jag ingen julkänsla. utan en underbar vinterkänsla. puss på den :*


vi var nyss ner till byn. där var det nästan ingen snö alls. det är det här. snö snö. massor av snö. ja. iallafall lite ^^

männen i mitt liv del2

plötsligt slog det mig. dom sitter ju därute allihopa. männen (gubbarna) i mitt liv. the best.
krimleffe - tysken - hörne - pappa - tomas hovslagare.
det är ju dom !
alla dagar i veckan.


<3

maaaaaa

vaknat. chillat. pratat med hästköpare. frukost.
nu ska jag ut till hästarna. hjälpa mormin tömköra mammafold.
puss på henne. :* fold.


åh.

vi tar bort dethär inlägget nu -


sanningens ord.

DET HANDLAR INTE OM ATT HA RÄTT. UTAN OM ATT STRAFFA DOM SOM HAR FEL !

erik wedberg !!!

kan medela att det är över nu. flugan är ute. han hade satt sig vid fönstret. jag gjorde en hint. pekade åt vänster. när han tittade ditåt öppnade jag fönstret fort som attan och. ja det var lite väl elakt kanske. men puttade ut honom. nu är han ute iallafall.

jag har precis varit ute på en superhärligt ridtur med glanna ! som sällskap hade vi eva och salka. mycket trevligt att rida med dom måste jag säga. fick lite fina tips. så nu är man kall och rödblommig om kinderna.
glögg vankas det. sen göra sig lite klar och åka till till gävla med bästa bananen.

puss på att vintern är på väg ! :*

tidig morgon

jag hade planer. planer på att sova !! dom sket sig.
det ringde en dam och väckte mig klockan tio. hon ville veta mer om jörp. som jag säljer.
och då äre bara att dra på glada försäljarrösten och låtsas som om jag varit vaken i flera timma r!
det lyckades inte.
hon hörde inte vad jag sa. alltid. men det är ju inte något nytt..
nej rida ida g ja-.

PUSS

flyg fula fluga flyg, och den fula flugan flög.

jag ahr ett gäng flugor i min närhet. och ofta tycker jag att dom är rätt smarta för att verka lite dumma. dom flyger iallafall emot fönstret. visserligen bangar dom i det gång på gång på gång på gång på gång. som om dom tror, att om dom bara tar i liiite hårdare. kommer glasrutan som är där att försvinna. det gör den inte. men eftersom dom fortsätter att banka och banka och banka. brukar jag tillslut öppna fönstret. så att dom kommer ut.
man kan kort sagt säga att det är mitt fel att dom slår i huvudet så många gånger. för att när jag öppnar fönstret. tror dom . att det är dom som lyckats åka igenom glasrutan. tänk då när inte jag är där. hur dom kan banka och banka och banka i onödan. dom kanske till och med dör på kuppen. stackars fluga.

till saken. så har jag fått en liten annorlunda flugvän nu. han flyger inte emot fönstret och bankar som dom andra. utan han kör på taket. och tror att det är vägen ut. gång på gång på gång på gång tar han sats och flyger rätt upp i taget. jag tror det är en liten större fluga. så det blir en större smäll. stackars fluga. inte kan jag väl öppna taket åt dig inte.
men sådär går det om man skolkar från flugskolans ABC.
FLYG MOT LJUSET !

männen i mitt liv.

jag har funderat lite på männen som finns/funnits i mitt liv. som satt spår.  och insåg. att det var väldigt få.
de första jag kommer att tänka på, är såklart min pappa.
men en pappa, känns inte som någon man. han är pappa. far. världens bästa. farsan. bigdady. min idol. men fortfarande. känns han inte som en man på det viset. han har fadersrollen. <3
sedan. sakarías. mannen.
fast han är inte heller manlig. någonstans. mer. han är min lilla pojke ju. sötisen.
ica bertil ? nej. han var mer en farbror . ingen man.
daniel och simon ?  även om daniel kommer upp till man-ligheten kan man tycka. så är han för mig ingen man. han är en bror. och simon. han är inte heller man. han är bara bror. bror.
men vart finns då männen i mitt liv ?
indus dreams. där har vi honom. den första mannen i mitt liv. manligheten själv.
lite iaf. visserligen en häst. men fortfarande. en man.
olle. där har vi också en manlig förebild. en man. men en fyrhjuling. kan man kalla det man ?
morfar. världens snällaste. min morfar. åh ! han var en riktig supermorfar. och en supermorfar, nej. en sådan har inte pondus som en man.
farfar då ? kan tänka mig han hade mer pondus. men han har ju alltid bara funnits i tankarna. och för att sättas in som en av männen i mitt liv borde man väl ha varit fysiskt närvarande. inte sant?  
dugur. ja, han är också manlig. en riktig man. som satt spår i mitt liv. den där tryggheten själv. fast jag tycker nog. att en man. borde inge lite mer respekt.
manliga förebilder.
magnus uggla ? som var störst för mig redan som fyraåring. men man ? med det håret?
bert karlsson. jag vet. lite udda idol för en tioåring., men han var stor. bokstavligt. hur manlig är han ? han är riktigt manlig. men svagheten för semlor får ner honom igen.
jag tänker och tänker och tänker. kommer inte fram till någon riktig manlighet i mitt liv.
varför detta ?
men sedan insåg jag.
att det finns en manlighet.
manligheten själv.
och där har vi honom. idealet. det blir fint. och nu pratar jag inte om traktorverisionen. utan the real one.
originalet. peter jihde.



rid aldrig fortare än din skyddsängel kan flyga

det är helt sjukt. helt makalöst.
hade det varit en människa som blivit påkörd, och låg några hundra meter från vårat hus, och mamma skulle åka dit för att se om dom behövde hjälp. hade jag följt med. utan tvekan. i det här fallet gällde det en häst. som hade hoppat ut från hagen. hagen där det knappt finns vatten. hagen det knappt finns staket runt. hästen hoppade. bilen kom. pang. jag klarade inte av det. att se en människa man inte känner ligga påkörd på marken hade varit så fruktansvärt. men det hade funkat. men en häst. nej. det var helt omöjligt. det tog stopp.
'den där är det bara att skjuta'. jävla idiot jävel. finns det ingen som helst värme eller kärlek i din kropp ? fanns det inte den minsta lilla ömhet eller kärlek till den hästen ? brydde du dig inte ett skit ?
det finns alltid en chans. du hade två val. ta den chansen. veterinären. eller strunta i det. för du skulle väl hem och få din skönhetssömn. jägaren. du valde det andra alternativet. jag vill aldrig titta på dig igen.

jag hoppas du får vila i frid. att du mår bra. och får det underbart. ingen smärta. inga trånga hagar. bara trapalandas evigt gröna ängar. jag är säker på att du får en plats i haffis pappas stall. med gloi. han kommer ta hand om dig. islänningar är riktigt snälla. du kommer älska dom.
och du ska veta att kärlek fanns runt hörnet. hela tiden. <3

YOU WANNA BE ON TOP OR ON THE BA BA BOTTOM ?

anabanana och jag hade tänkt åka till sundsvall idag. stora planer. men vi ändrade oss. hehe. vi spelar badminton i min lada istället.
tss. vi ska chilla järnet !


jag har varit ute och ridit. det var supermys.
igår frågade anna i stallet om jag ville motionera deras hästar. tyra(tira) och hala. fast hon frågade mamma. mamma sa att jag inte hade tid. jag var sugen på att rida dom ju. mesch. fast egentligen. så har jag inte tid.
men nu. så chillar vi jäärnet.

den här låten är så MAKALÖST OTROLIGT FANTASTISKT SJUKT BRA så jag lägger ut två av den.  man blir så fruktansvärt glad såfort man hör den. PUSS !

FOLD!



det är helt otroligt. det är folds mamma. det är folds halvbror. ja, det är helt otroligt.
NAWWW IIIHHH :D <3

han hävdar han är vacker smart och strong, men han kan inte tugga bubbelgum och gå på en gång.

Funderar på att gå ut och lägga mig i stallet en stund. och såg ni ? jag började dethär inlägget med stor bokstav. yes. för jag är ingen gammal ursosse. jag kan faktiskt förnya mig. prova nya saker. you know.
imorgon kommer frida hit. hon ska ställa upp som modell till mig. jag ska fota till bilddagboken tävlingen. hih. kuligt. joakim ville att jag skulle komma till gävle och vara med honom innan han åkte till världens ände. men var för långsam. förmodligen för att han är norrlänning. så då hann jag bestämma mig för fotograferingen istället. det ska bli roligt.
på tal om frida. som är min kusin. så finns det en jättebra låt som tom spelade för mig. lyssna på den. här.
Flowers from the man who shot your cousin



glanna !! <3

för det första ska man ska inte umgås med hästar när man är arg.
speciellt inte när man är pissarg. och riktigt förbannad.
och för det andra ska man aldrig rida utan hjälm. aldrig.
det är rent ut sagt livsfarligt. även den snällaste hästen kan bli rädd eller snubbla. jag har världen snällaste häst.
och det har ändå resulterat i en sommar i rullstol.

och för det tredje. så måste man vara helt jävla dum i huvudet om man gör dessa två saker samtidigt. är riktigt jävla förbannad. och rider utan hjälm.
speciellt om man gör det på en stor öppen åker. som lockar till galopper och bocksprång hos hästarna.
speciellt, om man har fem lösa hästar runtomkring en,.
speciellt, om man inte har något träns, utan endast ett rep.
speciellt, om det är becksvart ute och man bara ser konturer av saker
speciellt, om det blåser storm, vilket gör dom flesta hästar otroligt hispiga och kan få dom att hoppa till för ingenting.

jag ville bara få mig själv att inse att det var sjukt dumt gjort.
det lyckades inte. jag har ridit utan hjälm. både en och två och tre gånger. ja ett tjugotal.
men ikväll var det väl en överdrift ? nej.
och arg. fan va arg jag är. men jag lever. och glanna är bäst. den ända i världen jag vill vara med när jag känner såhär.

varför inte pröva mogen dans ?

man kan handmata sture. jag är livrädd för honom. men vågar faktiskt ge honom en liten matbit ur handen när han hänger uppåner i taket. jag gillar sture. känns som om vi två har fått en bra kontakt. eller så är det för att det känns som att jag är hans ända hopp för att överleva. sture är våran hamster.

igår hade vi det fint. ana och jag. vi kom fram till en sanning. en dyr sanning. vi äter. och äter. och äter. hela tiden. men det är chill.
vi åkte först med bussen in till gävle. sen blev det äta masssa. träna åka lite rulltrappa. träffa joakim. äta ännu mera. träna lite till rulltrappa. sen gick vi på bio. vi hade ett svårt beslut, och var inne ett tag på att se high school musical 3, senior year. but no. vi stog fast vid vårt första val. patrik 1,5 . och oj. vi blev nöjda. den filmen rekomenderar vi,. vi blev kära i patrik. han var söt. hihi. sen åkte vi till sandviken. till donken. och gissa. åt ?
sen lolade vi runt på stan och pratade i telefon och med några skummisar på en balkong. sen somnade vi nästan på bussen hem. det var såå sent o vi var såå trötta. tss.

idag vet jag inte vad planerna är. har inte gått ner än. men tänkte göra det nu. så. jag återkommer !


faväl java.

java.
först var det mys. det var äkta. det var på riktigt. tyckte vi. sen blev gick det utför. vi satt långt ifrån varandra. det kom in massa stekartjejer. hela tiden. det var sociteten. de högre klasserna var där. ana och jag kom fram till något.
vi har inga pengar.
vi har inget bordskick.
vi har inget vårdat språk.
vi har ingen stil.
vi passar inte in på java. vi fick bråttom.
vi var där i 20min. vi rusade ut.
vi hade panik. vi visste inte vart vi skulle ta vägen.
vi tog bussen. vi hoppade av. vi rusade in. vi pustade ut. vi var hemma igen. där vi hörde hemma. inte på java. där vi kännde oss som piff och puff på café opera. nej. vi var på ikea. älskade ikea !
vi åt ekologisk pasta med ekologisk tomatsås. vi gillaré.

<3

pusstajjo

jag hade kunnat legat kvar i sängen imorse. länge. det hade varit skönt. jag är lite arg.
jag fick sitta en och en halv timme på hammar (skolan jag får magsår av att vara på) imorse. i väntan på tom och jenny. tiden tickade. ingen tom. ingen jenny. jenny hörde av sig och sa att hon skulle dyka upp om en halvtimme för hon försovit sig. tiden gick. ingen tom. ingen jenny. jag arg. tom mådde dåligt. jag gick hem. (till bessemer) det var så skönt att komma dit., jenny hörde inte va sig mer.
jag har suttit och redigerat bilder vi tagit. helt okej. pratat med therese , min lärare, om vilka bilder jag skulle använd till vårat projektarbete [som handlar om att fotografera en arbetsplats]. utställningen är i början av november på folkan om jag inte minns fel. tssss. folkan. folketshus. hih.
sen gick jag till bussen. det var fint väder. finfint. men blåste. jag pratade med rikard. rikard och erik. fast jag halvsov i solen. jag var nog inte så social. sen åkte jag hem.

nu längtar jag. jag längtar efter anna. jag längtar efter java.

andreas pratade föresten igår om en teori som dom har på vasaskolan om dom olika programmen. den var ungeär såhär;
natureleverna GÖR knarket. esteterna köper och använder det. och sam-arna läser om hela processen, och tror sig teoretiskt veta hur allt går till. aha !

det gäller inte knark såklart. men grejor. stuff. det tog en bra stund innan jag förstod. du kanske förstår direkt, eller om ett tag om du tänker. ana kommer nog aldrig förstå, så det är ingen idé du försöker gumman.

sova - ...

sova - ut i stallet - äta frukost - ut i stallet - fotografera i skolan - ut i stallet - kvällsmat - ut i stallet
       så ser mitt liv ut på ett ungefär denhär veckan. det är soft.
pappa hade gjort ägg och bacon till frukost imorse. och det var gott. fast helst hade jag velat ligga kvar i sängen. det var en sån där morgon då man överväger att sjukanmäla sig bara för att stanna hemma och sova. men jag mår faktiskt inte bra. ipren och novalucol. min hals e arg. men jag vill ändå inte lämna jenny och tom själva. så klart jag åker till skolan. vi har det roligt . vi skämmer ut oss. och snart veta alla på hela skolan vilka muppar vi e. tss.

igårkväll umgicks jag faktiskt med simon. vi var ute i mörkret och fotograferade stjärnorna, riktigt supermys faktiskt. puss på stjärnorna.

sovsött.



lillasyster: det står en tårta i kylskåpet!!
storebror: jaha.
lillasyster: vad kommer den ifrån ?
storebror: jag tror det var sara som bakade den.
lillasyster: va? men den var ju fin?


dessa hästar.

när jag kom hem från skolan. började jag baka en tårta. en god tårta. för vi ska fira. vi ska fira att vår älskade glanna klarade sig bra på ultuna och fick komma hem och bli frisk <3
det var mysigt att baka tårta. det var bara jobbigt att göra marsipanroser, dom blev nog inte så vackra heller, men det gör inget, för dom smakar nog bra, och är gjorda med kärlek.

sen gick jag ut. mockade åt mina två palvrar. sen gick jag och skulle ta in lunsarna. morfar george skulle hjälpa mig ta in hedvig. men hon ville inte, så det blev bara glanna. vi tog och gick ut en sväng och joggade lite. det var trevligt och mysigt. tillbaka i stallet skulle jag hämta fold för att rida henne.-
vilken historia. det tog en hel jävla timme att få in henne, rakel, och engilfrid. fast jag bara skulle ha in henne! jag var såå arg. och flera gånger trodde jag att vi hade tre lösa hästar i byn. herregud. det blev ingen ridtur. jag var helt slut efter allt detta jobb. tira och hala som ställde till det. menmen.
nu sitter jag här. det är grått och regnigt och rått ute. det är inte lätt med hästar alla dagar. men vet ni vad jag lägtar mest efter just nu ?
en ridtur !

han

jag älskar hans spretiga, halvlånga, lite rufsiga ljusa hår.
jag älskar hans isblå ögon som glittrar när solen speglas i dom.
jag älskar hur han vrider huvudet på sne och tjuvkikar på mig när jag står snett bakom honom.
jag älskar när han försiktigt smyger närmare och tror att jag inte märker.
jag älskar när han ger mig en puss mitt på munnen och sen tittar helt oskyldigt åt ett annat håll.
jag älskar det lugn han har vad som än händer.
jag älskar att jag är trygg hos honom.
jag älskar att han inte är en man utan fortfarande beter sig som en pojke.
jag älskar när han spiller vatten.
jag älskar att se honom på kvällen när han är riktigt trött, och ögonen faller igen fast han försöker hålla dom öppna.
jag älskar hur han blir rosa på näsan när han bränner sig i solen om sommaren.
jag älskar hur han vill stanna och titta på ingenting när vi är ute och promenerar.
jag älskar när han kommer in när det regnar, och det droppar av honom.
jag älskar hur han charmar alla i sin närhet.
jag älskar tanken på att han är min.
jag älskar honom.

pojkar luktar !!

det finns många speciella saker med pojkar. men en sak är deras lukt. dom luktar inte som vi flickor. nej. dom luktar. så fruktansvärt gott.
man har väl varit med om detdär att ett gäng killar gått förbi en, och så har någon varit extra duktig med att ha på sig parfym. och s känner man det oset i vinddraget. man blir helt till sig och måste stanna, vända sig om, och helst vill man bara springa efter , kasta sig över dom , lägga dom på marken och bara lukta på dom. ja. så gott luktar killar ! det är tamefan det bästa jag vet med killar. man blir knäsvag av deras parfymer. och det är orättvist. visst. tjejer kan också lukta gott. men nej, inte i närheten av pojkarna.
idag luktade jag och sara på pojkparfymer. det kändes fjortis. men dom luktar så gott. och vi tycker så mycket om dom. vi svimmade lite. och det var puss.

ih

det blev inge tömkörning. mama var trött efter att sprungit i hagarna. och jag känner en stark längtan efter duschen. så det blir en skön innekväll. riktigt mys.
nu ropar liten mat.
tss.


ana. jag vet att du får dåligt samvete.
jag vet att du älskar mig.
jag älskar dig också.
för du är min bästa vän.
men jag gillar att retas med dig ändå.
speciellt när både du och jag vet. att jag inte är sur på riktigt.
nu vet alla andra om det också.

fredag

jag har haft en hitills supermysig fredag. tog efter skolan bussen till gävle för att träffa sara som jag inte sett på jättelänge. vi letade runt bland vad torget i gävle har att erbjuda i fikaväg. vi tog en titt in på java. åh. typ jordens mysigaste fik. det är vårt ana. och dit ska vi på onsdag. till på köpet hänger alla gävles stekarpojkar där. jag började skratta.
vi slutade vid coffie house by george. jag drack en blåbärs smootihe. det var mums !
sen en härlig runda inne på nian innan jag sa hejdå till sara och gick till bussen igen. där träffade jag julia som jag inte sett sen i våras ! och emil som jag inte heller pratat med på länge.´han och jag tog sällskap hela vägen hem . det är så härlig med gamla vänner man kännt sen föralltid.

nu väntar en tur ut till stallet. och lite tömkörning och pyssling. kanske lite ridning. sen in och duscha. på med myskläder och ner i soffan framför fredagsprogrammen. ett. idol. åh så mysigt.
puss på fredag.

gorbys-

tvi på ana.
och tvi på stig.
och tvi på allt som har med skidor och orientering att göra.
och speciellt tvi på läger under helgerna.

jag fick åka till skolan idag. efter lite övertalning av min mor. som tyckte att jag skulle stanna hemma. det orkade jag inte. mina vänner var arga på mig. jag följer inte med till stockholm nästa vecka. jag vill vara hemma och ta hand om hästarna. jag måste det. mamma har fått gjort det själv hela denhär veckan. och man måste hjälpas åt. djur är ett ansvar. ett liv. ett älska.
så istället ska jag. och jenny. den glada jenny. vara och fotografera göransonska arenan. jag vet. helt sjukt. jag kunde fått en vecka i stockholm med den otroligt duktiga fotografen kate gabor!! men nej. jag väljer göransonska arenan jag. nej. så var det inte. jag valde mina hästar. för dom går ju först som ni vet. det blir nog jätteroligt iallafall hoppas jag. vi ska fota gymnasieskolan med. till hemsidan. sen ska vi ha en liten röd bandyboll. sen ska vi dricka glögg. puss på glögg.

han tittade på mig. jag tittade på honom. han var söt. ja. det smyger omkring en liten söt kille inne på jc. gå dit. titta på honom. bli tittad på. helt okej.

jag har köpt en te tröja. och ett te halsband. jag tänkte köpa en te basker också. det ska jag göra sen. iof var det mamma som köpte. jag som fick. jag tycker inte om te. men som den sötaste pojken en gång sa till mig. inget är omöjligt med motivation. stavas det te föresten? kanske té. eller thé. haha.

när karusellerna sover

jag får sån lappsjuka. tuppjuck. pshykbryt. spunk ! av att sitta inne. imorgon måste jag verkligen släpa mig till skolan. annars kommer jag börja försöka äta mig ut.

sanna och jag har ätit kladdkaka. från cafet nere på byn. den är gudomligt go. och lika stor. jag har inte ätit upp hela, men mår nu så illa så jag inte får i mig mer.
jag har legat och kollat på 6 avsnitt av när karusellerna sover. en sån underbar julkalender från.. hmms.. var det  1998 tro. (;
och nu fick jag en ännu härligare julstämning. lyssnade nämligen på julmusik hela dagen igå+r. nu ska jag springa ner och se om jag kanske kan få mig lite glögg också. tss



java



puss på ana
och puss på mig
för vi är sjuka

och puss på fika på java på fredag :* det blir mys


uhu

jag är sjuk. så sjuk. och igår så sjuk så jag inte ens kunde berätta det.

vad är det med detta rättvik ?

jag blir tokig. vad är det med rättvik egentligen ? vad är det som finns där, som är så speciellt ? som jag aldrig har förstått `?
finns det någon som följer med dig någon dag för att kolla upp detta. gävleborg har blivit rättvikstokigt. alla åker till rättvik. hela tiden! jag har ingen aning om vad dom gör där. men det är tydligen så speciellt. så bra. så mysigt. så himla rättvik och så himla jag vill åka dit igen.
nej vet du vad. jag är trött på detta. hur många skulle vara med på en bojkott av rättvik `?
nej. så långt tänker jag inte gå. inte som en gammal gråsosse som vägrar provanått nytt. nej. en tur till rättvik. nu ska ses vad som är så facinerande så att jag inte ens kan stava till det !

jag har ont i halsen. är i behov av en kram . och tänker försöka sova.

PE U ES ES

spökapan

ni måste ju bara se vad adam och robin fick till under animationsblocket i våras
hur många teckningar kan det ha blivit ?
ni är grymmm.a

jag är the happiest girl in this world.

och nu tänker jag lägga mig. och läsa oliver twist. bara för stefans skull. rara stefan.
ring om du vill.
   inte jag.


jag hatar att somna precis innan man ska äta. så väck mig. om jag somnar. eller helst lite innan, för annars har jag ju somnat i vilket fall som helst.
ikväll blir det andra avenyn. och förhoppningsvis lite gul cocacola också. ehe. fanta.

PE U ES ES


oj.
det var mysigt att tömköra. mysigt. jag har en bra. nått. shit jag har glömt. nu blev det jobbigt. ja, jag pratar bra med hästarna iaf. det är alltid trevligt. och mammafold. ångvälten. krigsvagnen. bulldozern. rörde sig frammåt finfint.
det var skojj. nu blir det att lägga till att tömköra henne två gånger i veckan. vilket gör att tid från annat går bort. igen. tss.

love the dress, hate her

min mage gör ont min mage gör ont min mage gör ont min mage gör ont min mage gör ont min mage gör ont min mage gör ont min mage gör ont min mage gör ont min mage gör ont . och nu ska jag ut och springa med en ångvält.
wish me luck.


,morfar george gillar sakarías.

just nu känner jag att cocacola inte skulle vara helt fel. tsss. men det har jag icke.
får väl försöka stava till fruskost igen då. jag avskyr att äta frukost. för det första är det riktigt jobbigt att äta på mornarna. och fär det andra ska man tvinga i sig mackor och skräp. nej hujedamej ! ge mig åtminstone riktig mat. jaja, laga den själv. men helt ärligt. jag är kass på att laga mat. jag kan steka pannkakor. och felix färdiga köttbullar. mer kan jag inte. jag vet. pinsamt. men jag vet hur man micrar mat iaf. ehe, typ.

idag är det iallafall helt fantastiskt väder ute ! jag har nyss varit ut med glanna, som ska få vara ute en hel timme nu på förmiddagen med indus och sakarías.  jag kan riktigt känna hur skönt hon tycker att det är.
vid halv två kommer sussie widner hit, och ska ha tömkörningskurs.och eftersom att glanna inte är helt återställd, ska jag tömköra. dam tara daaam.. MAMMAFOLD ! hihi. det kommer bli riktigt intressant. mamamfold är nämlingen en ganska liten islandshäst. med en mycket god aptit. vilket gör att hon har mage som räcker till två islandshästar. och hon går fram som en krigsvagn. men hon har en anledning till att vara stor, ja , dock inte så stor som hon är, men hon fick bebis i sommras. jag undrar om jag kommre lyckas flytta på henne minsta lilla.

morfar georg verkar iallafall tycka väldigt mycket om min sakarías. men vem gör inte det. han gör det extra mycket.
igår när jag kom ut hade han mockat och gjort fint åt honom. och häromdagen stod han och borstade på honom. min lilla bebis.

ha en underbar dag !

You’re impossible to find


so sick of lovesongs

and so sick of mcdonalds. blää.
okej. inte just nu då. bara för jag tycker så mycket om det innerst inne. men för en sekund sen. så mådde jag illa av tanken på precis allt som har med donken att göra. ja. nästan. inte allt.
glassen vad päkel.
johan bjöd mig på mat där igår.  för jag vann ett vad mod honom förut. han förlorade sin heder. jag behöll min. igen.
men ne. jag var inte taggad på donken. och jag tänker inte gå dit mer. ehee. lika ofta som förut.


åh. jag älskar att gå ut på åkern. mitt i natten. nästan. eller typ. åh. det ska vara såhär på hösten. becksvart. inga lampor. bara åkern. skogen. månen. stjärnorna. allt känns så bra där. gärna lite duggregn också. jag gillar regn. skarpt.

ge mig lite regn så knatar jag ut .

jag funderar på att bli beroende av cocacola.

underbart väder har vi haft idag. jag har varit i stallet i flera timmar och njutit. ja., jag var inte i stallet hela tiden, för då hade jag ju inte kunnat njuta av vädret. jag åkte iväg en stund på olle. yes. det är våran fyrhjuling det.  det är ett av dom bästa sättet att åka iväg från dåliga tankar. helt underbart.

jag pluggade lite sammhällskunskap nyss. det känns konstigt. har typ aldrig pluggat i hela mitt liv. men det var inte så svårt faktiskt. läste några sidor i boken, det flöt på bra. spännande att se sen om det ger bättre resultat för mig när jag pluggat. annars struntar vi i det i framtiden också.
jag somnade iaf med boken framför mig, det var så skönt. sen vaknade jag av att alberto smsade. pyttsan. nu känner jag en härligt doft av mat nerifrån köket. vilket jag bestämt mig för att börja ordentligt med, mat.

och cocacola. jag är lite inne på att bli beroende av det. det skulle kännas bra. att alltid ha någonting där. någonting man inte kan leva utan. men som man vet . att. aldrig försvinner. vilken trygghet., haha. man blir väl lite pigg för stunden också. det behöver jag. dom flesta stunderna. tss..

nej nu ska jag sova lite mer . inte göra sallad. nej. sova.

moro

kvällen igår, blev för det förstan utan ana. vilket kändes trist. och för det andra. insåg jag att jag tröttnat på dessa fjortispardyn. nee vet du vad!
jag tänker inte gå nå mer! tror jag. det hade varit mycket mer lockande att suttit hemma med familjen coh tittat på första finalen av idol och ätit hallonpaj med vaniljsås.

men men. det var en rolig kväll med kompisarna ändå!

nu har jag precis vaknat. och det var skönt att sova. hade inte klockan. ringt. rungit. rangt. tss. så hade jag nog inte vaknat än på några timmar. jag borde lära mig stava till frukost på mornarna men det är inte det lättaste. vi gör ett försök!

&S

du får inte göra om mitt namn, och börja kalla mig för din

kommer man ur bloggandet en dag, är det svårt att komma tillbaka. skärpning !

idag träffade jag ana efter skolan, vi gick till enen ochköpte glass. det var mys. det var fint väder. och det var gott. jag gjorde mitt mesta för att övertala ana att också köpa en glass me pepparkakssmak, men hon gick inte med på det ;)

sen . gissa ! jag hoppade av vid vikingarbyn idag. det är typ heltutmobbat att hoppa av där. ana skrattade. jag skrattade. jag gick av. 

och blondinbella har fått sociale efter sig ryktas det om.

nej nu ska jag ut. B I  G överaskning på gång. och tangenterna fungerar inte som dom ska.
lyssna på en superfin låt så länge.

tusss

i fredags. det var då, min manliga.  stora. starka. söta. ´lilla pluttipojke. skulle kastreras. han har ju uppnått en ålder på 1 år och 5 månader och det vore väldigt trevligt om han kunde få börja gå med ston nu också
kort och gott. det gick kanon. han var duktig, veterinärerna var duktiga. även om jag själv inte kunde titta. förens jag var in och hämtade nic. ja, det var faktiskt ett stort ögonblick i hans liv. sakarías alltså. jag vet inte vad nic tyckte om saken.
det hela blev så mycket lättare såfort jag stod gömd bakom kameran. då vågade jag mig riiktigt nära och titta vad dom höll på med.
och det var. intressant...

här är några bilder
 
 


men nu ska jag gå och ta mig nått att äta. sedan tänker jag kolla klart på sex and the city. filmen,.
yes man.

you know i love you. tssss

för fan skaffa er en egen vilja !


okej. nu var jag lite överreagerande här. tss. men jag har tänkt på en sak.  jag blir tokig, ja, rent ut sagt skogstokig. eller okej, inombords, inte så mkt utåt. men man blir iaf helt galen . när folk. aldrig vet vad dom vill.
har du någonsin umgåtts en längre tid med en person som alltid, alltid, alltid säger 'jag vet inte.' 'det spelar ingen roll', 'bestäm du', 'kanske', 'både ja och nej', 'men jag vet inte'? nämen. okej, klart. ibland vet man verkligen inte vad man vill, för ibland spelar det ingen roll. man vill två saker lika mycket. fine. säg det . och ibland kanske man vill låta den andra personen bestämma, så då säger man också att det inte spelar någon roll. okej. fine. så är det ibland. men för guds skull. det kan väl inte vara så j ä m t !!  själv klarar jag inte av att umgås med en människa som inte klarar av att bestämma någonting själv. jag menar. jag ser väl inte såå farlig ut så att folk tror jag ska äta upp dom om dom säger 'fel' ? för det finns väl inget fel i vad man själv vill ? [jo de finns det men ni förstår the point] man bestämmer inget iochmed att man säger vad man tycker. gaah. så. fox. jag vill bara få ur mig hur arg jag blir på dessa människor som aldrig har en egen vilja.

eller har jag fel ?

ekologisk pasta, med ekologisk tomatsås. det gillar vi

nu ska jag börja blogga flitigt igen. tsss.
hade tänkt försöka hinna med ett inlägg när jag vaknade imorse, men det blev inte så. jag har två hästar som är, ja vad heter det nu då. äh, vi får kalla det sjukskrivna. för det är så det är. dom behövde lite kärlek, och lite promenad. och så blev det.
första gången för idag.

igår fick jag höra någonting jag blev imponerad av. en av mina grannar, hans dotter, köpte för . ja jag skulle gissa. på ett par år sedan kanske. ett föl. ett föl som kostade runt 2-3 000 ;-  för henne. inte långt efter att hon köpt honom. kommer det en man, som har mer koll på den här hästens stam osv. och lägger ett bud på honom.
ja. vissa kan tycka det kallas girighet, att hon behöll honom ifall han skulle stiga mer i värde. men jag tror, och hoppas, att det var av ren kärlek. min granne, hennes far dvs. tyckte att hon skulle sälja hästen direkt. men det gjorde hon inte.
javisst ja, kanske ska komma till saken. ni förstår kanske inte annars.
det var så , att hästen hon gett 2 000;- för, hade hon efter någon månad blivit erbjuden 1,2 miljoner för.
elit.

jag kommer så småningom sätta lösenord på min blogg. så ni som vill fortsätta läsa, var god fråga efter det.
men nu kan jag inte sitta kvar här inte. jag ska ner och sjunga singstar. schlager. med liten. senare kommer ett inlägg om min inställning till stjärnor på is. och om sakarías kastration.,

jag fryser som en skåning i norrland.

ÅHHH


DEN JAG ÄLSKAR MEST ÄR HEMMA IGEN! <3


jag älskar glanna <3

jag har nyss avslutat ett telefonsamtal med en orolig evelina. men hon var dock tacksam över att jag ringde och berättade läget för henne.
vi får se hur mycket sömn natten som kommer ger.

snällasnälla ring inte !


tusen tack anna för idag. det där behövde jag. och det gillar vi. <3




















koma

det känns så typiskt. att efter den där underbara dagen i förrgår. följer en dag som igår. jag har aldrig mått sämre i hela mitt liv, än på vägen ner till ultuna.
jag har gått som i koma hela dagen.
väntar bara på att telefonen ska ringa nu och dom ska berätta hur det är med henne.

hoppas jag kan vakna till lite. måste det.

RSS 2.0